L1 TV

01:00:

Volg ons ook via

  • Twitter
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIN
  • L11
Header

De leeuwenwelpen in GaiaZOO gaan op ontdekkingstocht

De leeuwenwelpen in GaiaZOO groeien goed. Niet alleen moeder Raya, ook vader Ashrad en tante Kianga ontfermen zich over de welpen.

De afgelopen weken was het leeuwengebied afgesloten voor publiek, zo kon moeder in rust een band opbouwen met haar jongen. Om de leeuwen toch weer langzaam te laten wennen aan bezoekers is de Savanna-route weer geopend. De welpen liggen nog het grootste deel van de tijd binnen in de werpkist te slapen. Dat is erg belangrijk voor hun groei. Via live-beelden bij het leeuwenverblijf kun je wel al een kijkje nemen in de kraamkamer van de leeuwen.
Deze week besloten de welpen echter om op ontdekkingstocht te gaan in de buitenlucht.

Op ontdekkingstocht
Ja hoor, het is zo ver! De welpen hebben voor de eerste keer de frisse buitenlucht opgesnoven. De dierverzorgers zagen op de camera dat de werpkist leeg was. En even later kwamen ze naar buiten waggelen – ze kunnen al aardig lopen, maar het ziet er toch nog wat instabiel uit. De welpen speelden wat op het separatieperk en gingen daarna weer uitrusten in hun kist. Vanaf nu kun je bij het verblijf van de leeuwen ook de welpen in de gaten houden. Via een beeldscherm kun je zien of ze in de werpkist zijn, ergens in het binnenverblijf, of in het separatieperk (maar daar kun je ze natuurlijk ook zelf bewonderen).

Dierenarts op bezoek
Het is alweer drie weken geleden dat de welpen voor de eerste keer gewogen en ontwormd werden. Dat betekent dat het tijd was voor de herhalingskuur. Eerst mochten de welpen weer op de weegschaal, zodat de dierverzorgers de juiste dosering konden vaststellen. De vorige keer was het vrouwtje het zwaarst, maar nu heeft ze een mooi gemiddeld gewicht: 6,8 kilo, tegenover 7,1 en 6,7 kilo voor de twee leeuwtjes. Omdat ze zo gegroeid waren, konden ze niet meer in de emmer op de weegschaal. De welpen lieten ook duidelijk merken dat ze het wormenmiddel niet zo lekker vonden, maar gelukkig bleef de pasta goed aan hun tong kleven (eigenaars van katten komt dit vast wel bekend voor). Na het ontwormen gingen ze snel met de volwassen leeuwen naar het buitenverblijf.

Contact:
www.gaiazoo.nl
www.facebook.com/GaiaZOOKerkrade
+31(0)45 - 567 6070